Mijn verhaal

Stratenmaker via Artiflex

Arno Ijzermans

Arno is 40 jaar oud, woont in Sint Willebrord en is stratenmaker. Hij is nu sinds 2014 werkzaam via Artiflex.

Arno is dankzij zijn vader op veertienjarige leeftijd in aanraking gekomen met straatwerk. Hij raakte geïnspireerd door zijn vader en besloot dat hij hier ook zijn werk van wilde maken. Zo vader, zo zoon en zodoende ging hij bij zijn vader in de leer. Later is hij door hem doorgestuurd naar het SPG: een praktijkopleiding voor mensen in de GWW. Hij had wekelijks vier praktijkdagen en eens in de week een theoriedag op school.

Arno kwam dankzij zijn huidige werkgever terecht bij Artiflex. Hij was volop aan het solliciteren en raakte in gesprek met ADB-Bestrating. Zij vertelden hem dat ze wel degelijk op zoek waren naar versterking, maar dat alle vacatures via Artiflex liepen. Van het een kwam het ander en zo zat Arno een paar dagen later op de vestiging in Zevenbergen voor een intakegesprek.

In eerste instantie was hij vrij huiverig voor uitzendbureaus. Dankzij een nare ervaring wilde hij eigenlijk geen werk meer via dergelijke instanties laten verlopen, maar omdat hij het gesprek als erg prettig ervoer wilde hij wel weer de gok wagen.

“Mijn vorige uitzendbureau was failliet gegaan en daarom was mijn vertrouwen ook volledig beschadigd. Artiflex heeft dit wel weer recht getrokken. Het contact is erg laagdrempelig: je hoeft maar te bellen als je een probleem hebt en zij lossen het voor je op. Dat vind ik heel fijn werken”.

Arno houdt zich in het dagelijks leven bezig met hoogtes zetten, banen maken, vleien, beddingen goed maken en het straten. Dit doet hij altijd in een teamverband. De werkzaamheden die ze doen, komen allemaal voort uit opdrachten van de gemeenten.

Arno is nu bijna 25 jaar stratenmaker en doet dit nog steeds met plezier. Als hij het even niet ziet zitten kijkt hij terug naar de periode dat zijn vader het hem leerde en haalt hij daar zijn kracht uit.

Een verdere ambitie is voor hem ook niet aan de orde. Hij is dankbaar voor de kansen die zijn werkgever hem biedt en hoopt hier nog vele jaren te mogen werken.